22 Kasım 2010 Pazartesi

Propolis Anti-Kanser Etkiler:

Propolisin etanol ekstraktının karaciğer ve mesanedeki kanserli hücreleri dönüşüme uğrattığı ve gelişmelerini önlediği bulunmuştur. Bu hücre öldürücü etkiyi sağlayan maddeler, propolisten izole edilen quercetin, kafeik asit ve clerodane diterpenoiddir. Clerodane diterpenoid, tümör hücrelerine karşı seçici bir öldürücü etki gösterir.Propolisin, ayrıca, yumurtalık kanseri hücrelerini ve  hücre bölünmesini durdurucu etkileri olduğu bulunmuştur. Ayrıca, göğüs, cilt, kolon ve böbrek kanseri hücreleri gibi insan  tümör hücre kültürleri üzerinde öldürücü etkisi olduğu tespit edilmiştir. Bu etkileri oluşturan bileşenin kafeik asit fenetil ester olduğu belirlenmiştir.Propolisden izole edilen Artepillin C, insan mide kanseri hücreleri, insan gırtlak kanseri hücreleri  kolon kanseri hücreleri üzerinde hücre öldürücü etki göstermiştir. Kafeik asit esterlerinin tümör oluşumunu kimyasal olarak engellediği görülmüştür. Bu etki, kanserli hücrelerin gelişimini sağlayan genler üzerindeki seçici toksik etki ile gerçekleşmektedir.

Arı sakızı (propolis) kanser hücrelerini öldürüyor

Öldürücü hastalık kansere karşı modern tıp’da çoğu zaman çaresiz kalıyor. Neoroblazma olarak adlandırılan kanser çeşidi çocukluk yaşlarında sık görülmektedir.  Propolis adı verilen yapişkan madde arılar tarafından çeşitli bitkilerin tomucuklarının ve ağaçların gövdelerindeki reçinelerden, tutkallardan toplanmaktadır. Toplanan bu reçineler arılar tarafından kendi salgıladıkları enzimlerle karılarak kullanılmak için hazır hale getirilmektedir. Bilindiği üzre bu madde ile arılar kovanı dezenfekte ederek hastalıklara ve parazitlere karşı koruyup, kovana giren düşmanlarını balsamlayarak yalıtmaktadırlar. Kovandaki çatlaklara veya deliklere karşı dolgu maddesi işlevide görmektedir. Yüksek miktarda doğal antibiyotik, antiviral etkisi dolayısıyla sadece arılar için değil, insanlar içinde çok değerli koruyucu ve sağaltıcı bir maddedir propolis.
 Her yıl Almanyada 15 yaşın altında yaklaşık 1800 çoçuk kanser hastalığına yakalanmaktadır. Bu yaşlarda yakalanılan hastalık genellikle kötü huylu olup, tümörü daha hızlı büyümektedir. Bochum ve Dortmund üniversitelerinin bilim adamları alman kanser vakfınında (Deutschen Krebshilfe) desteğini alarak kanser tümörüne karşı propolisten elde edilen etkin bir maddeyle araştırma başlatmışlardır.  Çocuklarda sıklıkla görülen bu saldırgan kanser türüne karşı kemoterapi tedavisinin etkisi pek istenen sonuçları vermemekte tümör küçülmemektedir. Kemoterapinin anlamını yitirdiği bu aşamalarda araştırmacılar’’Propolis’’ilacı ile kansere karşı yeni bir cephe açıyorlar.
  Projeden sorumlu Bochum Üniversitesinden profosör Peter Reusch’a göre:’’ propolisin özü bazı direnç mekanizmalarını değiştirip, hastalığın tedavisini mümkün kılacak potansiyele sahip. Meslektaşım David Diaz-Carballo propolisten tümörlere karşı etkili bir molekül elde etmiştir’’.  CLU-502 adlı bu molekül tropikal iklimin bitkisi olan balsam elmasından (Clusia rosea) elde edilen arı sakızıdır. Şimdiye kadar yapılan araştırmalardan alınan sonuçlar cesaret vericidir. Labaratuardan alınan ilk sonuçlara göre CLU-502 molekülü normal hücrelere zarar vermeyip, kanserli hücreleri öldürmektedir. Araştırmacı bilim adamları bu hazırlanmakta olan ilacın yan etkilerinin çok az olduğunu belirtiyorlar. Bir farmalog (ilaç bilimci): ’’CLU-502 maddesi kanserli hücrenin oluşumunu aşağı çekerek, tümörün büyüme eğilimini dumura uğrattı’’. Kesin sonuçlara ulaşabilmek için bu araştırma projesi çerçevesinde labaratuar deneylerinin devam edeceği bildirilmektedir.
 Bilim adamları kansere karşı etkisinden emin oldukları CLU-502’den istenilen oranda ucuza, sentetik olarak üretilmesi için bu molekülün kimyasal formülünü çıkarıyorlar. Profosör Reusch ’’Umuyoruz yaptığımız araştırma sonucu Neuroblasma hastaları ve diğer kanser türlerine karşıda muhtemelen kullanılabilecek yeni ve daha etkili bir tedavi geliştirebiliriz’’ dileğinde bulundu.

18 Kasım 2010 Perşembe

Polenin Faydaları

· Arı poleninin bağışıklık sisteminize yararları vardır. Arı poleninde proteinler, mono ve doymamış yağlar, B, C, D, E vitaminleri, beta karoten, kalsiyum, magnezyum, selenyum, nükleik asit, lektin, sistein maddeleri bulunmakta olup bunların hepsinin bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiği ispatlanmıştır.

· Arı poleni alerjilere karşı dirençli olmamızda yardımcıdır. Çünkü arı poleninin içinde saman nezlesini tetikleyebilen eser maddelerden bulunmaktadır ve bazı alerji uzmanları arı polenini yöresel bitki alerjisine duyarlılığın azalmasına yardımcı olması için önerirler.
· Arı poleni stresle mücadelede size yardımcı olur. Amino asitlerin tamamını, gerekli yağ asitlerini ve ruh halini düzene sokacak vitaminleri içerir. Arı poleni ürünlerini almanız ise yaşantınızda karşılaştığınız streslerle savaşmanıza yardımcı olacaktır.
· Atletler yüzyıllardan beri enerjilerini ve dirençlerini arttırmak için arı polenini kullanmaktadırlar. Bu konuyla ilgili araştırmalar halen sürdürülmekteyse de, arı poleni ürünlerinin kullanımının uzun süreli etkilerinin, atletlere büyük çapta faydalı olacağı mantıklı bir anlam taşımaktadır. Arı poleninin sağladığı besin yelpazesi düşünüldüğünde, uzun süreli arı poleni ürünlerinin kullanımı vücutlarındaki gerekli besinleri düzenli bir konu için harcayan atletlere ne kadar faydalı olacağı anlam kazanmaktadır.
· Polen iştah açıcı özelliği sebebiyle zayıflık sorununda kullanilabilir.
· Arı poleni kansızlık sorununun giderilmesinde yardımcıdır.
· Güçlü besleyici özelliği sebebiyle hastalıktan kalkanları en kısa zamanda eski gücüne ve enerjisine kavuşturur.
Arı zehirine karşı hassasiyeti ve alerjisi olanların arı poleninden kaçınması gerekir. Arı zehirine karşı alerjisi olanlara verdiği kötü sonuçlardan başka bazı yan etkileri de vardır.
Arı poleninin inanılmaz potansiyeli ve düşük risk taşıyan yan etkileri yüzünden size günlük beslenmenizi destekleyici arı poleni ürünlerini tavsiye ediyoruz. Bu arada bir küçük problemimiz var: arı poleni büyük ölçüde hazmı zor (kabuk)lardan oluşur. Arı poleninin faydalarından yeteri kadar yararlanabilmek için muazzam miktarda yemeniz gerekir. Toplam birimin sadece yaklaşık %5’i vücudunuza biyoyararlanım sağlar.
Polenin faydalarından yüksek düzeyde yararlanabilmek için uygun koşullardaelde edilmiş olması gerekir. Çeşit bakımından çok zengin çiçekli bitki ortamında elde edilmiş olan polen şifalı olma özelliğini taşır. Arı ürünlerini kullanırken bu açıdan dikkatli olmak gerekir. Bal polen gibi arı ürünlerinin elde edilmesi zahmetli bir iştir. Ancak çok kısa bir sürede bol miktarda üretilen ve besin değeri açısından önemi olmayan ballar gibi yine bu şekilde üretilen polenlerde doğal tedavi açısından bir anlam taşımaz. Polenin arısütünün ya da balın faydaları öncelikle onların nasıl ve hangi ortamlarda üretildiği ile ilgilidir. Bu yüzden polen ya da arı sütü bal polen karışımı gibi arı ürünleri kullanırken aldığınız ürünün güvenilirliğinden ve kalitesinden emin olmalısınız.

10 Kasım 2010 Çarşamba

PROPOLIS

PROPOLİS HAKKINDA BİLGİLER


Propolis, arılar tarafından değişik ağaç kabukları ve bitki yapraklarından toplanarak kovanlara taşınan reçineli maddedir.Propolisin oluşumunda arıların polen ve enzim katkısı bulunmaktadır.Doğal antibiotik,antiseptik,antifungisttir.Arılar propolisi kovan içinde ölen ve dışarı atılmayan arıların izole edilmesinde kullanarak, hastalıkların yayılmasını önler. Arılar,peteği inşa ederken propolisi balmumuyla karıştırıp petek ve kovan yapımındada kullanırlar.

Propolis; %55 reçineler ve balsamlar,%30 mumlar,%3 polen,organik ve mineral maddelerden oluşur.Ayrıca yapısında amino asitler,vitaminler bulunur.Bioflavonoid içeriği akaldan kat kat fazladır.Bioflavonoidler,vitamin C’nin asimilasyonunda temel taştır.
Propolis; Bakteri ve enfeksiyonlara karşı mücadelede mükemmel bir yardımcıdır, ayrıca akyuvarların bakterileri harap etme işlemi olan fagositozu kuvvetlendirir.Sadece gripte değil,tekrarlayan çeşitli enfeksiyonlarda ve zayıflamış bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça yararlıdır.
Propolisin Gücü


Propolis

Propolisin gücü, aynen üreticisi bal arıları gibi çok geniş kapsamlı ve sayısızdır. Yüksek kolesterolü olan kişlerde propolisin faydaları görülmüştür. Çin’de Lian Yun Gang’ın Worker’s hastanesinde Dr. Fang Zhu, hipertansiyon, damar tıkanıklığı koroner kalp rahatsızlığı olan 45 hasta seçmiş ve bu hastalara 30 gün boyunca günde 3 defa 300 mg propolis vermiştir. Bu süre sonunda hastaların kolesterol düzeylerinde belirgin düşüşler gözlenmiştir.

Propolisin diğer bir faydası ise, enzimleri bloke eden prostaglandinleri ortadan kaldırmasıdır. Prostaglandinler tarafından ortaya çıkan ağrı ve ateş propolis tarafından ortadan kaldırılmıştır. Propolis aspirinle aynı enzimleri bloke etmektedir fakat aspirinin yan etkilerini göstermemektedir.


Propolis

Propolisin enzim bloke edici ve prostaglandin inhibe edici etkisi, ağız ve boğaz için de faydalıdır. Mesela, diş eti kanaması ve doku zedelenmesi ağız sağlığı için en büyük problemlerden birisidir. İltihaplanma ve kanama, diş yapısında zayıflamaya ve diş kaybına neden olur. Fakat propolis, bazı spesifik enzimleri bloke ederek, prostaglandin oluşumunu engeller, iltihaplanma ve diş eti kanamasını önler. Propolis aynı zamanda, diş etindeki damarların yüzeylerini güçlendirir.Propolisin faydalarından bir diğeri ise, protein metabolizmasını düzenlemesidir. Saraybosna Radyoloji Enstitüsü’nden bazı fizikçiler radyasyon alan hastalardaki bazı proteinler üzerinde çalışmışlardır. Bu hastalar, düzensiz protein metabolizması ya da X ışınları nedeniyle karaciğer rahatsızlığı bulunan hastalardır. Bu hastalara iki ay boyunca propolis verilmiştir. Diğer grup hastalara ise placebo ilacı verilmiştir. İki ay sonunda, propolis verilen hastaların çoğunda iyileşme, dğerlerinde ise önemli gelişmeler gözlenmiştir. Placebo ilacı verilen hastalarda ise hiçbir gelişme gözlenmemiştir.

PROPOLIS KREMI

Propoliscreme
Propolis antibakteriyel ve antifungal
krem şeklinde Propolis,zubereitungen etkileri iyi, inflamatuvar veya kaba dirsek için uygundur.

Cilt tahrişi, dudaklar (dudak, kaba, çatlamış dudakları, ateş kabarcık) ile sorunlara karşı önleyici tedbirler, güneş yanığı, kaba, çatlak veya kuru cilt, masaj için krem (spor masajı özellikle)Sivilceler ve.yüzdeki,catlaklar,krisiklar,icin bire birdir

Propolis kovanına Mühür Arılar tarafından üretilen Bir Kitharz vardir.

Kovanın mühürleme patojenlere karþý Degil, Ayni zamanda Sadece fiziksel olarak Degil. Met amaçla içerir icin
TÜRLÜ hastalıklar icin Yard> mc> olabilir Çok İyi çeşitli etkili Maddel önce Propolis.

propolisin terapötik Ayşe etkisi, insanların avantajı Bizim Kendi Ile Tedavi etmek icin yapmak hastalıkları.

Propolis Ne nedir?

Propolis arıların türetilmiştir ari ve Kendi enzimleri, tomurcukları ve çeşitli ve verdiler çalılar Recine çıkış noktalarından kayıtlı propolis Ile teşekkür et verdi. propolisin köyü Kırmızı color botanik kökeni Bagli yeşilimsi-Kahverengi arasında değişebilir.

Arılar antimikrobiyal etkisi Avantaj elde edecek. propolis Güclü Bir antimikrobiyal etkiye sahipler olduğundan, Çok İyi az Sansi patojen çoğaltmak icin var

Olursa olsun, Hangi kita propolis oldugunu beleş beleş Rohpropolis Paylaşmak başkalarıyla mikroskobik Her Yerde aynıdır yapısı. Propolis 50 oluşur yaklaşık? Recine ve oğulotu (yaklaşık 34 farkli bileşikleri, ÖZELLİKLER flavonoidler ve bitki pigmentleri),% 10 ve% 55'i 40, 8 arasında Bir Bir balmumu buz çözücü madde sahiptir? kokulu uçucu yağlar,% 5 ile% 10 Polonya 5 içerir ve? % 25 çözünmeyen bileşenlerin organik ve inorganik.

Su Anda farkli ana maddeleri flavonoid (örneğin galangin), asit benzoik, Ferulic asit ve diger Biliner Maddel Kosmak görmeme. B Kompleks Bir dizi var vitamini vitaminleri ve, ve C vitamini, E, H, P A var ve Belgelenmiş Elemanları Cinko, demir, Bakır, Manganez ve Vanadyum iz. Ayrica sinnamik asit, cinnamyl Otlu, Vanilin, isovanillin, chrysin, asit kafeik, asit sorbik quercetin, asit tannik phytoncidere, esansiyel amino asitler, enzimler ve antibiyotikler içerir. guvenli AMA Hala tam Degil, Yeni ajanlar Izol edilebilir Beri ve yapma tespit malzemelerin listesi.

Seyler bioflavonoids diger Yüksek içeriği etkisi nedeniyle arasında Güclü antibiyotik, ağrıyı hafifletmek iltihabı engelleyen toksinler yakın ller ve bağışıklık sistemini güçlendirmek. Propolis antibakteriyel, antibiyotik, antidepresan, anti-viral, aseptik, antiseptik, detoksifikasyon, anti-inflamatuar, rahatlatıcı, neme Dayanıklı, anti-spazmodik, rejeneratif ve yara iyileşiyor.

*Cellin ® sizi destekler ve sağlığını korumaya yardımcı olur.Bu, 20 ml C vitamini ve B vitamini günlük ihtiyacı karşılayacak yüksek kaliteli temel besin ile vücudunuzun direncini sağlar. esas alınacak vitamin kombinasyonu vücudun bazı metabolik süreçleri için. Cellin ® 'in tek besin dikkatlice birbirine uyumlu ve olumlu özellikleri birbirini tamamlar. Ayrıca, antioksidan sağlık bakım büyük bir rol verilecektir. Bu nedenle, serbest radikal tutucular yeterli kaynağı (antioksidan) mantıklı. Cellin ® burada size yardımcı olabilir. Bir günlük alım tavsiyesi (20 ml) sebze ve meyve 5 porsiyon olarak aynı antioksidan koruma sağlar.Ayrıca Aronia chokeberry (Aronia melanocarpa), büyük mutluluk sağlık artırıcı özellikleri için Kızılderililer ile zaten vardı. Rusya'da bir tıbbi bitki olarak kabul edilir. Böylece, örneğin, meyve C ve E vitaminleri, çeşitli B vitaminleri ve mineraller, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi iz elementler içerir. Aronia polifenoller ve OPC zengindir. Bu ilgi sağlıklı gemi ile ilgili olarak esas olarak.diğer kırmızı meyve suyu ile karşılaştırıldığında çok
*yüksek Aroniasaft Gesamtpolyphenolgehalt vardır. Bu bağlamda, yüksek antioksidan potansiyeli nedeniyle özellikle antosiyaninler ve iyi radikal toplayıcı özellikleri sağlık özellikleri teşvik atfedilir.Chokeberries ve otlar - güçlü bir antioksidan etkili ikilisi.Onlar antioksidan maddeler önemli miktarda içerdiğinden Aromatik bitkiler ve otlar (karanfil, biberiye, kekik, mercanköşk, kekik, tarhun, fesleğen, zencefil, çördük gibi), chokeberry Ayrıca antioksidan aktivitesi destekleyebilir.
Cellin ® 166 mg saf OPC içerir. Oligomerik proanthocyanidins (OPC) güçlü bir antioksidandır, serbest radikallerin etkilerini atfedilen karşı koruyucu bir etkisi vardır.